7/11/06

Comença el Wintercase 2006 : Ed Harcourt i The Veils

Amb l'habitual puntualitat començava el seu camí el Wintercase 06; la primera actuació que va veure una quasi plena Republicca II va ser la dels Veils, amb un Finn Andrews entregat, i un so molt potent (més que en el disc).


Van tocar pràcticament tot temes del segon (i genial) disc, el Nux Vòmica; Especialment bé van sonar "Not Yet" i "Pan", amb eixa increïble veu que té en directe el cantant. Inclús es va permetre fer alguna broma amb la sintonia del Wintercase d'enguany, que és el seu "Advice for young Mothers to be". Aclamats a l'acabar, era el torn d'Ed Harcourt, el cap de cartell de la nit. Va aparéixer ell a soles, amb la barba afaitada (cosa que va causar algun comentari freak), i va començar al piano tocant cançons dels seus primers discos ("I am the drug"). Va passar a la guitarra acústica, amb la que gravava la base i reproduïa, mentres amb l'elèctrica feia les melodies; fins a este punt tot va ser perfecte, però prompte se li espatlaria la guitarra, cosa que va regirar els seus plans, havent de posar-se al piano en gran part del concert.


La gent estava entregada, i va seguir, bromista, gravant bases amb bateria, Xilòfon i percussions diverses fins que li van prestar una altra guitarra, amb la que va cantar, sense el micròfon i amb la sala més silenciosa que he vist mai, "The last Cigarrette", el millor tema de la nit. Al final, va eixir a demanar disculpes, la qual cosa li va valdre una gran ovació, i va decidir tocar un Bis.

En resum, gran nit per a començar el festival, que promet ser, igual que tots els anys, realment interessant.

No hay comentarios: